Малко над 4 000 лв. са постъпили като дарения в кампанията

...
</TD
>Малко над 4 000 лв. са постъпили като дарения в кампанията
Коментари Харесай

Продължава набирането на средства за лечението на Христина, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

Малко над 4 000 лева са постъпили като дарения в акцията " За Христина “, която набира средства за лекуването, рехабилитацията и цялостното възобновяване на 16-годишната Христина Плахова. Тя пострада съществено, откакто беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския бул. " Руски “ на 26 юни 2023 г. Кампанията започва преди 10 дни и се организира под патронажа на регионалния шеф на област Пловдив доктор инж. и е подкрепена от почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев.

За цялостното  възобновяване и рехабилитация на момичето са нужни 10 000 лева

" В момента Христина се лекува в дома си и се пробва да се пребори със мощната болежка. Обездвижена е поради множеството счупвания на крайници, пукнатия таз и изкълченото рамо. Фрактурата на глезена и петата са оперирани като са поставени 19 планки и гипс. Тя към момента е в потрес от злополуката, а в това време от болките не може и да спи “, описа майката Наталия.

Тя благодари на екипа на БЧК-Пловдив, който още в първите дни на акцията им е подал ръка като са поети част от заплащанията по скъпоструващите медикаменти и е оказана психическа поддръжка за фамилията.

Припомняме, че родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина, откакто поради войната бягат в България. Христина приключи отдалечено гимназията в Болград, само че съумя да пътува за абитуриентската си вечер в Болград. Тя кандидатства и към този момент е призната за студентка в ПУ " Паисий Хилендарски “, само че през октомври надали ще  може да стартира образованието си. 

Областният шеф и почетният консул на Украйна още веднъж призоват всеки, който може да  дари средства,  да го направи. Сметката е на името на майката -  Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150.

Моля да отбелязвате в основанието, че парите са за лекуването с наименованието на акцията " За Христина “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР